About Me

The Liebster Award

ASSALAMUALAIKUM


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang ,

Terima kasih kepada Muera Metsu because tag Nisa untuk award ni. Maaf, agak lambat di jawab sebab Nisa memang jarang buka blog.

Tanpa melengahkan masa, meh Nisa jawab 11 pertanyaan daripada Muera .

1. Give me 1 quote yang korang rasa best.

" Hidup biar selamba , tapi jangan over." Quote favourite kak ngah waktu dia budak . Tapi bila Nisa dah besar , jadi turun temurun lah .

2. Apa yang menyebabkan korang start blogging ? Mesti ada sebab kan ?

Baiklah , Nisa start blogging akibat pengaruh umi waktu umi Nisa jadi student universiti dulu . Umi kena buat assignment pasal blogging ni . Nisa terminat pula dan atas kebenaran umi wujudlah satu laman yang diberi nama Qaseh Qudwah pada awalnya . Kisah kisah lain ingat ingat lupa pula .

3. Pernah buat satu something yang memalukan korang ? Then, apa yang korang buat untuk cover benda tu ?

Pernah even semua makhluk yang bernama manusia pernah buat . Malu lah nak citaa *.*

4. Haiwan yang paling korang geli ? Kenapa ?

Hokeyh , haiwan yang paling nisa geli + takut adalaah kucing . Jangan gelak . Kenapaa , tanya spesies itu sendiri . 

5. Antara New Zealand , Scotland , UK and Australia . Which one yang paling best ? Give me your reason.

Antara 4 negaraa tu semua best kot . Entah , sebab Nisa sendiri tak pernah jelajah jelajah negara sana . Inshaallah one day kalau Allah izinkan . 

6. Suka tak tengok cerita lama lama macam P. Ramlee ?

Nisa sendiri pun jarang tengok tv sebab Nisa duduk asrama balik pun 2 minggu sekali . Kalau hari cuti panjang , pernahlah sekali dua . Suka tu sukalah juga tengok .

7. Cadangkan apa yang perlu tambah dekat blog ni supaya lebih daboomm dari sekarang

Yang ini pun dah cantik , simple but nice . Kalau banyak gadjet blog berat , nampak pun berselerak . Dah okey dah :)

8. Mention 1 blogger yang korang rasa blog dia best . // Letak link sekali \\

hmm , banyak sebenarnya . Blog Muera pun best . Blog ni kot , http://immamickeyyyy96.blogspot.com/ .

9. One place yang korang rasa nak pergi .

Makkah , Madinah itu sudah semestinya . Memang nak sangatt . Tunggu bulan jatuh ke riba . But , one place jaa . Okay teringin nak pergi Palestin * Perindu Syahid *

10. Benda yang paling membosankan time chat .

Bila kitaa cakap orang tu lambat balas . >.<

11. Cerita Korea paling best korang tengok .

Full House kot . Tapi semua macam biasa ja . Full House tu pun macam dah berabad je .

Okay , dah siap . Maaf kalau ada salah silap sepanjang taip entri ni . Salam alayk .

- The End -

Tiada ulasan: