About Me

PAT .

ASSALAMUALAIKUM

Tarik nafas pepanjang sebelum taip entri. Ya Allah dah berkurun tak buka blog. Sebab? Rahsia lorh. Bukan tak nak bagitau tapi mungkin ambil masa yang panjang untuk cerita pasal benda tu ja. Baiklah entri kali ni aku nak cerita pasal PAT. Nak kongsi juga result aku dapat berapa. Tak gempak, biasa biasa je but alhamdullilah Allah masih berikan aku rezeki untuk terus mencuba.

Try. Try and try again. Sebenarnya aku pun tak tau aku dapat berapa A. Malas nak kira. So far, result aku meningkat berbanding dengan periksa PPT. Peratus meningkat, nombor dalam kelas still sama. Alhamdulilah.

Two Point two ( 2 Muslim )

Next year, dah kena berjuang dalam kelas ni. Memang agak seram bila tengok pesaing pesaing dalam kelas hebat hebat belaka. Tahniah sangat pada yang masuk kelas 2.1 ( 2 Bukhari ) and salah satu mereka sahabat aku yang agak rapat, Faqihah. Dia masuk kelas pertama. Memang aku bangga sangat tapi sedih dah kena berpisah dah tak sama macam form one. 

Buat sahabat aku yang masuk Tarmizi, Nasaie dan Abu Daud even kita terpisah pisah next year tapi kita tetap satu batch tau. Hm. Form three nanti kita struggle laa masuk Bukhari. Yee. Inshaallah. Yang penting usaha, kita semua sama tak ada yang berbeza. Kat mana pun kita, bawah atau atas kita tetap sama dekat mata Allah. 

Okey .

Yeaay esok balik kampung. Tak sabar nak jumpa kesayangan kesayangan kat sana yang dah tunggu aku nih. Poyo kemahin. Rumahku Syurgaku, jangan pernah rindu aku selama seminggu lebih aku kat Perak. After balik kampung, nak ikut umi pergi reunion pula. Oh excited bangg +_+ Reunion waktu umi study kat Maktab Perguruan dulu. Oh yey yey.

Perenggan atas ni macam lari tajuk jaaa .

p/s : Adik adik UPSR dah ambil result kan ? Suka atau tak dengan keputusan yang kita dapat, itulah hasil daripada usaha kita selama ni. Eh hargai tu. Nisa pun dah banyak lalui saat saat kesedihan after UPSR. Bila dah gagal tu rasa macam nak sagat kepala tengah jalan. Oh my. But, bila dah masuk sekolah menengah Nisa tajdid niat baru nak belajar sungguh sungguh and now Nisa dah bangkit semula untuk teruskan lifee. 

Pedulikan apa orang cakap kita tak pandai kaa, tak bijak and etc. Kerana manusia hanya mampu menilai dari luaran. Biarlah mereka nak gelak kat kita atas kegagalan kita tapi teruslah maju kerana .

Senyum tanda kekuatan diri .

Biar sakit di hati .

Jangan tunjukkan kelemahan diri .

Baiklah , teruskan perjuangan semoga berjaya dunia akhirat .

Nisa dah nak tutup entri. Bye wassalamualaikum.


Doakan Nisa capai impian dah besar nanti Nisa nak pergi Jordan ! heheehe ;)

Tiada ulasan: