About Me

Happy Anniversary Umi, Abah !

ASSALAMUALAIKUM

Test, test, test.
Okay nisa dah nak start entry ni.
Duduk tegak tegak ya sume :)

Act, banyak benda nisa nak cerita sebenarnya dari cerita bola yang dah berlansung hari Sabtu tuh, Ulang tahun perkahwinan umi dan abah dan result PT3 yang baru jee keluar tadi. Patutnya benda ni nisa kena ceraikan tetiga jadi tiga entri tapi takada masa la awak nak hupdate. Almaklumlah daa nak sekolah dah ni kan so yah busy sikek. 

Malam semalam nisa dengan family pergi dinner dekat Laman Grill. Alhamdullilah ni semua plan umi yang belanja pun umi sebab semalam duasatuduabelas ulang tahun perkahwinan umi and abah. Tahniah tahniah abah umi daa lapanbelas tahun hidup bersama. Act, patutnya kami laa kena belanja umi abah sebab nak celebrate anniversary dorang but inshaallah kami tiga beradik pulak yap keluarkan duit for ayahanda dan bonda tersayang when daa besar nanti. 

Alah tak selalu pun kitaa keluar dinner dinner nih. Umi pun cakap sekali sekala boleh la if nak selalu boleh bankrap yop. First time, jejak kaki dekat Laman Grill kepunyaan Chef Zubir hm tukar tukar angin lah pulak last year kat restaurat len taun ni len laa pula. Bila masuk jaa kat dalam restoren tuh dengar bunyi muzik ala ala klasik gituh then suasana dia agak gelap jadi awal awal jeh nisa masuk dalam hati kata sokay takbole selfie hm ha.

Ini dia restoren dia nisa tak ambik gambar pun yang ni hasil copy tampal dari hencik google.


Masuk jeh terus terpa dekat meja yang umi dah reserve okay malam tuh ramai orang dan semua meja dah kena reserve. Datang la waiter bawa menu kat table kitaorang. Macam biasa dua beradik lagi tuh berebut menu. Kahkah nisa diam je tengok gelagat duaorang tu sebab waiter tu dah pegang lima menu jadi cukuplah one family. Ya Allah itu pun mau berebut kaa. 

Tunggu bape minit air sampai. Wow cantik rupa kau air siap ada aiskrim buah atas tuh. Lepastuh makanan adik and abah sampai. Memang tak di nafikan family nisa takpernah pun pergi restoren steak steak camtuh. Biasanya restoren arab ke restoren biasa biasa jep. Adik pula belek belek makanan tu. 

" Taktau nak mula dari mana. Runtuh juga hiasan hiasan ni." 

Bingung nak mula dari mana sebab srs sususan @ hiasan dia cantik sangat. 

" Umi umi macam papan sendal umi potong ayam." Hahahah budak kecik nih dah mula merepek mula lah tuh imaginasi dia dah bebukan. Rupa bentuk alas makanan tu heh macam papan sendal pun. Adik adik jangan tunjuk kuno boleh tak. Hahahah

" Tengok ni kak tempat kentang ni macam raga pen marker." Ha kau tak habeh hebeh budak kecik ni. Melalut lalut lehtuh. Nisa tergelak gelak bila tengok diaa. Stop please dik jangan tunjuk jakun sayang T_T





Bila dah habis sume makan umi pergi bayar yah harga dia padanlah dengan makanan yang di serve. Mahal tu memang mahal tapi mcm umi cakap sekali sekala bolehla kan. 

Hohkey ni nak ceritaa pula pasal bola. Okay nisa malas nak ulas panjang panjang and nisa just sokong apa yang kak sulyanie tulis kak blog dia tuh. 

Ini link entri kak sulyanie : SINI

Abt PT3 pula yah alfu mabruk kak auni sebab kau berjaya dapat keputusan yang agak cemerlang. Kau tak sangka aku pun tak sangka lelelel. Tahniah tahniah tahniah untuk semua yang berjaya dan tahniah tahniah tahniah yang dah mencuba even tak memuaskan kan sanad. Nanti taun depan punya taun depan turn nisa pula sokay doakan lah yep. :) 

Muahahahehe jadi habislaa entriku yang berterabur pada hari ini. Jangan lupa tau baca entri kitaa lagi lagi lagi dan lagi ~ Babye sayang semua sayang semua trololol .

Muah muah

2 ulasan:

minah kelabu berkata...

alaaa.. sedapnya.. meleleh air liur tengok makanan ni.. phew*

Nisa Zamberi berkata...

hahaha :)