About Me

Result Pt3 Dah Nak Keluar :)

ASSALAMUALAIKUM

Selamat petang kepada semua pembacaa budiman. Kahkah harini nisa nak update abt result  PT3 yang akan keluar tak lama lagi. Amacam berdebar tak kakak abang semua yang akan terima keputusan ?

Allah tanya pula nisa ni. Op cos laa berdebar debar kena sepuk juga aku ni kang hahaha. Dengar cerita, PT3 ni susah ehh ? Nisa dengar jaa pun dah kecut kembang kecut kembang perut ni. Ek macam mana tuh ? Jangan bayangkan jangan bayangkan.  Muahaha

Macam ni laa, sekarang ni kejayaan kita hamba hamba nih terletak pada keizinan Allah. Means, kena laa banyak banyak berdoa sebab doa tu kan senjata orang orang mukmin. Ye dak ?

Maaflaa jikalau beta salah ngomong yaa. Ehehe sebab nisa sekadar memberi peringatan bersama untuk diri nisa juga buat awaa awaa semua yang disayangi pencipta Inshaallah. Nanti kalau daa dapat keputusan bagus bagus pun jangan lupa Dia. Or tak dapat seperti yang diharapkan atau kurang cemerlang daripada sahabat yang lain usah di risaukan yaaa. Manatau lepas lepas nih ada rezki kita pulak eh mana kita tau kan. 

Allah tu kan Maha Berkuasa kan kan kan.

Nisa ada cerita ni hope dapat dengar tau. Tak panjang pun tapi Inshaallah boleh dipendekkan. (( hehe )) 

Last year, ada seorang hamba Allah nih dia ambil satu exam besar juga laa rasanya semorang tau kot. Heheha nisa doksah bagitau laa sebab ini rahsia ! %#&$ Act, memang dia yakin sangat sangat boleh jawap dengan tip top gituh because before that pun dia seorang pelajar yang dikirakan agak serba boleh. Waktu tengah jawab tuh dia rasa gelabah tak senang duduk dan tiba tiba tak ada keyakinan. 

Waktu result keluar dia dapat keputusan yang teruk jugak lah. Oh so sad. Dia nangis nangis tapi sebenarnya  keluar air mata darah ponn takkan mengubah apaa apa takdir yang Allah bagi kan uhaha gurau gurau. :) Makayah dia susah hati nak cari sekolaa yang sesuai untuk anak dia. Kesian kan. 

Dia pun try untuk flashback balik apa kesalahan kesalahan yang dia lakukan waktu sebelum exam tuh. Rupa rupanya, sebab dia tinggal solat lima waktu cakap makayah jarang diikut dan dia couple. Astaghfirullah.

Means, mungkin sebab Allah nak berikan dia pengajaran untuk berusaha belajar daripada kesilapan. And maybe sebab dia sombong dalam meminta @ jarang berdoa. Jadi kita semua ambillah iktibar from this story agar kita tak buat perkara perkara seumpama itu yapp okay.

Mungkin cerita tu tak sesadis mana tapi minta jangan buat macam tu yaaa :) Inshaallah sama sama kita hindarkan.

Berbalik kepada alkisah PT3 daa nak keluar ni, kakak nisa jugak salah seorang dari batch99. Nampak macam dia cool rilekss tapi nisa tau dia sebenarnya pun scary jugak tuh. Kak Auni tak bole menipu nisa yah! kehkehkeh

Sebelum nisa menamatkan entry yang agak berjeler nih, ayuh sama kita doakan buat kakak kakak dan abang abang kitaa.

" Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim, kau berikanlah keputusan yang cemerlang buat mereka mereka yang menduduki PT3 pada tahun ini. Aminn.." 

Ok dah byee awak semua nisa nak angkat kain di jemuran dulu. Nanti basah huehuee kena maraa dengan umi abah kang. Baii assalamualaikum.

2 ulasan:

sarah syahirah berkata...

Bila sara dengar, kak sara rasa sedih sangat :'( result akak dapat 6A pt3. tapi akak masih tak bersyukur. Hm betul tu. setuju.:)

Qaseh Zamberi berkata...

@SarahSyahirah Wah Alfu Mabruk kak. Tahniah tahniah :) Akak dah mencuba semampu yang akak boleh. Okay sgt tuh kak. Nisa dengar pun orang ckp PT3 susah. Hm gerun dengar.

Akak tau tak, akak hebat sgt :)

Allah beri sesuatu itu pasti ada hikmahnya. Be patient.