About Me

^ ^

ASSALAMUALAIKUM


Hai gaiss. Dah lama rasanya tak meraban dalam entri. Haaa rindu tau. You know what, bila dah lama tak buka blog rasa macam terlalu banyak cerita yang nak kongsi, tak terkongsi kongsi dengan uguys. Paling laaa bila buka jee blog today Nisa tak boleh expect yang viewers blog dah naik doploh ribu lebih and nisa really really appreciate that person yang pernah datang blog nisa tak kesah lah berapa kali. Abt five years ago blog ni terwujud. So doploh ribu viewers kira lembab laa jugak traffic blog nisa bergerak. Almaklumlah update entry pun cam chipsmore kadang update kadang tak. Orang pun tak lalu laa nak datang huhuuu sedeyh.

Soo,

Holidays bermulaaa. 

Ekceli bukan cuti sekolah senanya but cuti berganti bak kata pengetua a.k.a our ayahanda. Sebab form 4 and form 5 still sekolah and teruskan perjuangann mereka untuk SMA and SPM. Ayahanda dah bagi amaran gaiss ahah sepanjang cuti berganti nih akan ada orang especiallyy badar yang akan tinjau media sosial supaya tak upload gambar yang tak patut and update entryy yang berbaur bahasa kasar. Ayahanda mention facebook je blog tak soo let it goo let it goo. Ahahh takkan laa I nak updatee benda yang tak patut I baik u know *puii* Tapi nisaa tak rasa badar buat semuaa benda tuh sebab badar sendiri punn lebih kureng jeee pangaii *aucchh*

Okayy dah habis pititiga lama dahh and sekarang tunggu result je lagi. Tipu ah kata tak takut. Tahun nih tak sama macam tahun tahun sebelum. Kalau last and last year diorang still boleh bincang and tau result periksa sebelum kuar result lagi. This year hmm taktaulah sebab cuti awal kan.

How time flies so fast ^

Rasa cam tak sedar kan, dah nak form 4 dah pasni. Aliran nak ke form 4 pun still ragu ragu lagi. Samada sains or akaun. Tahlee sebenarnya nisa apatuh kata pepatuh ditelan mati mak diluah mati bapak means I still dalam dilema lagi. Tak tau nak ke mana. Nak ikut minat, sejujur jujurnya nisa takde minat pada sains or akaun. Dan ikut kemampuan, dedua nisa tak rasaaa lagi kemampuan tuh ada dekat diri nisa or tak. Nisa rasa cam nak try amik dedua pastuu tengok mana lagi nisa boleh bawa. But I tetap kena buat keputusan sekarang juga. And I still don't know :'(

Actually nisa minat pada benda lain dan couse yang sealir dengan minat nisa iss sastera. Tapi nisa taknakk. Sekeras kerasnya nisa taknak dan I didn't know kenapa nisa taknak benda tuh. Nampak tak nisa still macam orang takde arah sekarang ni. Suuuka tapi taknak. Taknak but I have no choicee apapun kena harung jugak.

And,

Nisa rasa nisa pilih akaun. Sebab ikut result math nisa, jauh lebih better pada sainss. Dan harap sangat tak menyesal dan tak buat pilihan yang salah. Bendaaa yang paling nisa takut now, takut kalau tak boleh ikut rentak aliran yang nisa pilih tuuje, takut kang espiyem merana pula. Nauzubillahiminzalik. Nextyear, untuk pindah pun nisa still dalam dilema. Kalau boleh dan memangg, nisa nak still terus dalam bidang agamaa. Tak kesah lah pindah memana asalkan aliran agama tak tinggal. Three years duduk strugglee aliran agama espiciallyy bahasa arab dan nisa takrasa nak tinggal camtuh jee even tak pandai sangat barab. Sayangg laaa.

Nisa pernah search pasal sekolah aliran agama tapi untuk perempuan semuaa. But cuma ada sekolah kat Perliss jee and it so far. Nisa nak sekolah perempuan jee bukan sebab orang kata nisa lembut sesuai lah sekolah gegirls semuaa. Ehnoo abistuh yang kasar kasar tak leh sekolah perempuan kee? Takut ada lesboo eh. Pandai jaga diri inshaallah takdee papee. Nisa hopee nak sekolah perempuan sebab nisa fikir kalau sekolah perempuan semuaa I can be more activee dalam bidang sukan ke nasyid kee takde lah kalau cam dok sekolah campur. Mungkin sekolah campur nii skop diaa lebih kecik. Takleh nyanyi lebih lebih, banyak kenaa kawal kelakuan as perempuan, malu sikit kalau nak do somethingg and banyaklaaa. Butt kalau takdee pindah memana sekolah pun nisa redha jee maybe jodoh dengan SAMTEN kuat ecehh.

Sooo, lusa dah menjelang SPM duaribunambelas,

and goodluck my sistaaa, Kak Auni. You can do it, I know that. Teruskan sikap kauu yang takpernah mengalah untuk dapatkan apa yang kau nak dan inshaallahh aku doakan untuk kau 9A yang kau dambaa kau dapat capai ameenn. Abt addmath and ekonomi asas yang selalu kau kata risau risau risau takleh buat inshaallah kali ni kau boleh buat. Result trial pun dah gempak apaaa. Yang pentingg buat yang terbaik sebab one day kalau kauu berjayaa kau yang rasa kemanisannya. Abah umi aku abid akan tumpang gembiraa jee atas hasil usahaa yang kau dapat. Soo semoga berjayaa akak akak abang abang 99^ Buktikan batch terakhir seribuu berjaya break a legg. Pasni dah masuk batch duaaribuu ke atas pulak hehhee.

Yahh sampai sini sahajaa entryy sayaa. Okbyee.

p/s : #semogaberjayasemua

Tiada ulasan: