About Me

Terjumpa

ASSALAMUALAIKUM

Hi semua. Tengah buat apa tu ? Ha kantoi. Tengah usha blog nisa nih ahaha. Sebenarnya harinih nisa terjumpa cerpen yang nisa buat empat tahun laluu. Acah lama jee tapi ekceli tak lama pun pattahun tu. Kenangan ni masih segar dalam ingatan ni uollss.

Alkisahnya begini ,

Semalam bosan taktau nak buat apa kat rumah. Lagipun kat rumah takde orang. Cuaca sekarang pula bila asal petang je mesti hujan kan ? So semalam hujan turun dengan lebatnya dengan guruh guruh bagai. Takut la nak on phone, tv or laptop. Jadi takde kerja sangat pergi geledah almari dalam bilik. Tiba tiba terjumpa pula cerpen yang nisa buat masa sekolah rendah dulu. Rasa kelakar bila tengok tulisan duluu yang besar dan gemuk. Then bacalah dari awal sampai habis. Budak budak kan so dulu penulisan agak funny sebab tak matang. But cara jalan cerita dia buatkan nisa rasa macam menarik jugaa. Nanti nisa sharee inshaallah, next entryy yoo.

Terasa rindu dengan kawan kawan sekolah duluu yang selalu berebut nak baca karya nisa. Sapa tak seronok kan bila nampak ada orang suka dan terhibur dengan hasil kerja kita ? Diorang selaluu sangat support nisa untuk menulis lagi dan lagi. Pastu selalu bagi markah untuk setiap cerita yang nisa tulis. Katanyaa biar ada penambahbaikan dari hari ke hari huhu alahai rindunyaa. Tak cayaa ? Meh sini nisa payung gambar sikitt.


Kelakar kann. But diorangg sangat supportive dengan minat nisa. Sampai sekarang tauu. Kalau jumpa kat pasar malam ke shopping mall ke memana malahan diorang sanggup ws atau dm di insta untuk tahu perkembangan penulisan nisa sekarang. Rasa nak nangiss sebab terharuu lol huhuuu.

Sekarang pun sukaa juga menulis bila dah masuk sekolah menengah nih. Tapi tak segiat dan seaktif duluu. Sebab takde dah orang yang bila masuk kelas jee 'weyh nisaa cerpen cerpen' , 'ish asal tak sambung' , 'kenapa camni jalan cerita dia haduhh' , 'aku yang duluu chop nak baca' , 'aku laaa' sampai kekadang buku terkoyak di buatnyaa dan macam macam ragam lagi. Even kekadang ada yang tak setuju dengan jalan cerita nisa buat, tapi diorang sentiasa ternanti nanti. Halamakk aishh rindu sangat. Semangat maintain jeh nak menulis duluu. But sekarang merudum dan kekadang takde semangat pun. 

Sekarang rasa macam menulis bukan segala galanyaa dahh ahaha.

Inilah cerpen yang nisa tuliss. Tapi tak jelas. Tulisan pun dah kembang semacam. Takpee nanti nisa share okayy next next entryy maybee. Malas nak menaip pepanjang kehkeh.


So kalau nak baca, nanti lah yoo.  Inshaallah share kalau rajin ^ Sebab cuti cuti ni segala macam kemalasan datanggg. Almaklumlah pititigaa pun dah abes yoo. Eheh so okay byeee.

p/s ; Sebelum tuh nak minta semua tadah tangan baca alfatihah boleh ? Sebab semalam, dah genap seminggu kawan sekolah rendah nisa pulang ke rahmatullah. Arwah Naim jugaa salah seorang yang pernah baca cerpen yang nisa buat. Tak sangka cepat betul Allah menjemputnyaa.  Maybe Allah lebih menyayanginya :'( Papepun kita doakan agar arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Alfatihah, Muhammad Naim B Abd Jalil.

10 ulasan:

Shahida Dzulkafli berkata...

Wow.. Menariknya..
Kenapa teruskan menulis di blog or wattpad??
Mesti Nisa akan ada pengikut yg tersendiri..
Teruskanlah menulis Nisa.. sayang biarkan bakat Nisa terhenti..

Naseha Aika berkata...

jeles orang ni dekat bakat nisa'.. huhu. (hehe, gurau jer). btw, teruskan menulis ya nisa! kita sentiasa berada di belakang, kiri, kanan, atas dan bawah untuk menyokong! eccehh!! hehe..
pasal arwah naim kawan nisa' tu, walaupun kita tak kenal, ttiba sedih gak.. huhu. alfatihah

oh ye, update lah cerpen tu!

Norazira Iera berkata...

nice sharing. singgah dan follow awak :)

Tanpa Nama berkata...

Tulislah cerpin lagi. Dulu mungkin cerita kanak2, sekarang cerita dewasa.

The Khayalan berkata...

Saya suppport awakk !!! Teruskan menulis dear :}

Nisa Zamberi berkata...

memang rasa nak terus menulis tu ada . tapi semangat tu yang kejap ada kejap takda hehe inshaallah nisa teruskan 😉 support nisa yaa

Nisa Zamberi berkata...

alaa hang pun orang hebat menulis juga kan watpe nak jeles . takpela org tu terer akademik . kita biasa je hm hehe inshaallah kita teruskan mohon support berterusan ya okbye muah

Nisa Zamberi berkata...

thankyou

Nisa Zamberi berkata...

inshaallah , mohon support ;)

Nisa Zamberi berkata...

terharu kita haha , inshaallah mohon sapot berterusan hehe