About Me

About Me

ASSALAMUALAIKUM



21 Jun

Sayup sayup azan berkumandang di tepi telinga. Sayu dan tenang rasa hati. Alunan terindah buat ku ketika kali pertama melangkah ke dunia yang membuatkan aku mula bersedia melaksanakan tanggungjawab sebagai khalifahMu ya rabbi. Abah, terima kasih kerana saat aku lahir ke dunia dikau sudi berada di sisiku mengalunkan seruan suci Ilahi. Dikaulah abah yang terhebat buat putera dan puteri abah, Mohd Zamberi B Haji Idris.

Tidak sama rasanya ucapan terima kasihku buat umi, Norwati Bt Jaafar yang berpenat lelah dan bersusah payah mengandung kan ku sembilan bulan sepuluh hari dalam rahimmu. Umi, dikaulah insan yang sangat berharga, dikaulah insan yang tidak ternilai harganya anugerah Ilahi. 

Amanah Allah yang diberi kepada abah dan umi ini diberi nama Nurul Qudwatun Nisa' Bt Mohd Zamberi yang bermasud Cahaya Teladan Wanita. Doakan aku, moga suatu hari nanti aku boleh menjadi seorang wanita suri teladan agama yang hebat. Inshaallah ^


~ Mempunyai cita cita, impian dan matlamat sendiri untuk dilaksanakan. 

~ Hobi blogwalking, menulis dan membaca apa apa jenis buku esp novel thriller.

~ Makanan kegemaran nasi goreng pataya *nyum nyum*

~ Minuman kegemaran carrot susu *slurp slurp*

~ Fav quote : Hidup biar selamba tapi jangan over

~ Hates : Backstabber, Hackers, Copycat, Lying, Other that hate me

10 Facts About Me

1. Tak suka kucing *lebih kepada geli and takut actually*

2. Pendiam

3. Tak suka make up, semua benda nak simple tapi kemas

4. Tak suka orang usik barang hak milik peribadi ayee

5. Suka berangan 

6. Mudah terhibur, suka ketawa

7. Semua benda mesti segera kalau bab masa 

8. Setia *ececece~* , pandai jaga hati orang (( ? )) tapi tak pandai @ tak suka pujuk orang kalau dia merajuk sebab perkara remeh

9. Tak mudah ngam dengan orang esp lelaki but suka berkawan * so jomlaa kawan dengan kitaa huhuu *

10. Suka dengan budak-budak sebab kalau tengok diorang rasa macam lupa problem ^

So selesai taaruf ^ Tak kenal maka tak cinta. Dah kenal maka cinta (( ehh ? ))

Selamat berkenalan dan selamat berukhwah lillahitaa'laa.

Tiada ulasan: